Florentinsk ostekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Florentinsk ostekake er en bakt ostekake med rømmelokk. Ostekaken er laget av kremost og cottage cheese og har en nydelig smak av kanel, sjokolade og kakao.

Ingredienser

16  porsjoner

Bunn:

  • 180 g digestive kjeks eller annen grov kjeks
  • 1 ss brunt sukker
  • 1 ss malt kanel
  • 80 g smeltet smør

Krem:

  • 400 g kremost naturell
  • 300 g cottage cheese
  • 5 stk. egg
  • 30 g kakaopulver
  • 1 ts vaniljesukker
  • 250 g sukker
  • 3 ss sterk kaffe
  • 2 ts malt kanel

Glasur:

  • 2,5 dl seterrømme eller créme fraîche
  • 125 g melis

Pynt:

  • 50 g revet kokesjokolade
  • 2 ts malt kanel
  • 2 ts kakaopulver

Slik gjør du