Fløtesaus til kalkun
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Innmatposen fra en hel kalkun gir en god base for deilig kalkunkraft. Av kraften kan du enkelt lage en fyldig og god fløtesaus som passer ypperlig til det milde kalkunkjøttet.
Ingredienser
porsjoner
Kalkunkraft:
-
2 stk. gulrot -
1 stk. løk -
150 g sellerirot -
1 stk. innmatpose fra kalkun -
2 ss smør til bruning -
ca.
2 l vann , eller til det dekker
Fløtesaus:
-
1,5 l kalkunkraft (evt. hønsebuljong til riktig mengde) -
1,5 dl hvetemel -
2 dl vann -
2 dl kremfløte -
2 ss portvinsgelé (evt. ripsgelé) -
4 ss soyasaus -
4 dråper sukkerkulør -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper