Fløtesaus til kalkun

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Innmatposen fra en hel kalkun gir en god base for deilig kalkunkraft. Av kraften kan du enkelt lage en fyldig og god fløtesaus som passer ypperlig til det milde kalkunkjøttet.

Ingredienser

porsjoner

Kalkunkraft:

  • 2 stk. gulrot
  • 1 stk. løk
  • 150 g sellerirot
  • 1 stk. innmatpose fra kalkun
  • 2 ss smør til bruning
  • ca. 2 l vann , eller til det dekker

Fløtesaus:

  • 1,5 l kalkunkraft (evt. hønsebuljong til riktig mengde)
  • 1,5 dl hvetemel
  • 2 dl vann
  • 2 dl kremfløte
  • 2 ss portvinsgelé (evt. ripsgelé)
  • 4 ss soyasaus
  • 4 dråper sukkerkulør
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

barDu trenger: Innmat fra kalkun, gulrot, løk, sellerirot, smør, vann, hvetemel, hønsebuljongterning, kremfløte, portvinsgele/ripsgele, soyasaus, sukkerkulør, salt og pepper.

bar
bar
bar
bar