Fondue

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Fondue bourguignonne, kjøttfondue, er deilig kosemat for familie eller gode venner, med mørt kjøtt, grønnsaker og spennende dipper. 

Denne oppskriften kan du bruke som en veileder på mengde og fremgangsmåte. Fler tips står under oppskriften.

 

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g biff av indrefilet storfe annet mørt kjøtt kan også brukes)
  • 12 stk. sjalottløk
  • 1 bunt frisk grønn asparges (à 150 g)

Til steking:

  • 1 l nøytral olje til steking

Slik gjør du

Server gjerne med noen gode smakfulle sauser, en bolle salat, og salt og pepper.

Du kan selvfølgelig også bruke renskåret svinekjøtt eller lammekjøtt, eller kombinere flere typer kjøtt. 
 
Vi har valgt sjalottløk og asparges som grønnsaker, og serverer med en spennende yoghurtdipp og en enkel dipp av rømme og sriracha. En grønn salat er også godt til.
 
Andre gode tilbehør er sopp (f.eks. små aromasopp eller sjampinjong), biter av gulrot og andre rotgrønnsaker, neper, små, kokte poteter, sylteagurker og cherrytomater. Her er det bare fantasien og egen lyst og smak som setter grenser.
 
bar