Fylt lammelår med tomat og feta

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Lammestek regnes av mange som et «må-ha-måltid» både i høstens lammesesong, og i påsken. Om du vil imponere gjestene dine, er en stor fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser det flott ut, men kjøttet blir også utrolig saftig og smakfullt. 

Ingredienser

10  porsjoner
  • 1 stk. lammelår ca. 2,5 kg
  • 0,5 ts salt
  • 1 ts pepper

Fyll:

  • 2 stk. finhakket sjalottløk
  • 2 båter finhakket hvitløk
  • 50 g finhakket sorte oliven
  • 50 g hakket soltørkede tomater i olje
  • 200 g smuldret fetaost
  • 4 ss tomatpuré
  • 2 ss brødrasp
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 1 ss hakket frisk timian

Slik gjør du

Server gjerne lammesteken med en god salat til.