Fylt lammelår med tomat og feta
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Lammestek regnes av mange som et «må-ha-måltid» både i høstens lammesesong, og i påsken. Om du vil imponere gjestene dine, er en stor fylt lammestek en sikker vinner. Ikke bare ser det flott ut, men kjøttet blir også utrolig saftig og smakfullt.
Ingredienser
10 porsjoner
-
1 stk. lammelår ca. 2,5 kg -
0,5 ts salt -
1 ts pepper
Fyll:
-
2 stk. finhakket sjalottløk -
2 båter finhakket hvitløk -
50 g finhakket sorte oliven -
50 g hakket soltørkede tomater i olje -
200 g smuldret fetaost -
4 ss tomatpuré -
2 ss brødrasp -
2 ss hakket bladpersille -
1 ss hakket frisk timian
Slik gjør du
Server gjerne lammesteken med en god salat til.