Fyrstekake
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Fyrstekake er en saftig og god formkake som passer like godt til hverdagskaffen som til høytidelige anledninger. Bak gjerne flere kaker samtidig. Pakk kakene godt inn og legg i fryseren.
Ingredienser
16 porsjoner
Mørdeig:
-
4 dl hvetemel -
150 g smør -
1,5 dl sukker -
0,5 ts bakepulver -
3 stk. eggeplomme -
0,5 ts vaniljesukker -
finrevet skall av
0,5 stk. sitron -
0,5 stk. egg til pensling av kaken
Mandelmasse:
-
250 g mandler -
200 g melis -
3 stk. eggehvite -
ca.
2 ss hvitvin eller vann med litt romessens
Slik gjør du
Oppbevar fyrstekaken i kjøleskapet i boks eller pakket i folie så den ikke tørker ut. Oppbevart riktig har kaken lang holdbarhet, og er like god etter en uke.