Fyrstekake

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Fyrstekake er en saftig og god formkake som passer like godt til hverdagskaffen som til høytidelige anledninger. Bak gjerne flere kaker samtidig. Pakk kakene godt inn og legg i fryseren.

Ingredienser

16  porsjoner

Mørdeig:

  • 4 dl hvetemel
  • 150 g smør
  • 1,5 dl sukker
  • 0,5 ts bakepulver
  • 3 stk. eggeplomme
  • 0,5 ts vaniljesukker
  • finrevet skall av 0,5 stk. sitron
  • 0,5 stk. egg til pensling av kaken

Mandelmasse:

  • 250 g mandler
  • 200 g melis
  • 3 stk. eggehvite
  • ca. 2 ss hvitvin eller vann med litt romessens

Slik gjør du

Oppbevar fyrstekaken i kjøleskapet i boks eller pakket i folie så den ikke tørker ut. Oppbevart riktig har kaken lang holdbarhet, og er like god etter en uke.

bar