Grønnsaksuppe fra Toscana
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ribollita er det italienske navnet på denne toscanske grønnsakssuppen, som tradisjonelt lages med daggammelt brød. Vi har lagt brødet på toppen isteden, og gratinert suppen med litt god ost.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. løk -
1 stk. gulrot -
1 stilk stilkselleri (stangselleri) -
5 ss olivenolje -
4 båter finhakket hvitløk -
1 boks hakkede hermetiske tomater -
1 boks hermetiske limabønner (butter beans) -
0,5 ts tørket rosmarin -
0,5 ts tørket timian -
0,5 ts tørket salvie -
1,5 l vann -
2 stk. grønnsakbuljong (terning) -
250 g grønnkål -
4 skiver brød -
1 stk. rødløk -
50 g parmesan