Helstekt flatbiff av rein med rotfruktrösti og tyttebær

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Flatbiff av rein er en mør og smakfull stykningsdel der kjøttet er nærmest krydret fra naturen sin side. Prøv den med bakte persillerøtter, rotfruktrösti og en fløyelsmyk tyttebærkrem. 

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g flatbiff av reinsdyr
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking

Rotfruktrösti:

  • 2 stk. stor kokefast potet
  • 2 stk. persillerot
  • 1 ss finhakket bladpersille
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Tyttebærkrem:

  • 125 g snøfrisk naturell
  • 2 ss melk , eventuelt rømme
  • 1- 2 ss rørt tyttebær

Ovnsbakte grønnsaker:

  • 4 stk. persillerot
  • 120 g aspargesbønner
  • 2 ts olivenolje
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du

Server saftig flatbiff av rein i skiver med bakte persillerøtter, aspargesbønner, rotfruktrösti og tyttebærkrem.