Hjemmelaget ravioli

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Ravioli er italiensk, fylt pasta, også kalt pastaputer på norsk. Server kjempegode ravioli med ricotta, spinat og spekeskinke til forrett eller lag dobbel porsjon til hovedrett.

Ingredienser

porsjoner

Pastadeig:

  • 250 g hvetemel evt. pastamel eller durumhvete
  • 0,5 ts salt
  • 2 stk. egg
  • 2 stk. eggeplomme

Fyll:

  • 200 g frisk spinat
  • 250 g ricotta eller kremost naturell
  • 100 g finhakket spekeskinke
  • 30 g finrevet parmesan
  • 0,25 ts revet muskatnøtt
  • 1 ts kvernet pepper

Til servering:

  • 50 g smør
  • 4 blader frisk salvie
  • 30 g grovhakkede hasselnøtter
  • 30 g parmesan

Slik gjør du

barDu trenger mel, egg, salt, spinat, ricotta, spekeskinke, parmesan, muskat, pepper, salvie, smør og hasselnøtter. Får du ikke tak i ricotta kan du bruke kremost naturell. 

bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar

Server pastaen straks på varme tallerkener. Ha litt av smøret over rog server med hakkede hasselnøtter og revet parmesan.