Kakaolikør
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er helt klart likøren for kakaoelskere. Lag den noen dager før den skal serveres eller gis bort i gave. Kakaolikør passer perfekt som vertinnegave når det nærmer seg jul.
Ingredienser
porsjoner
-
0,5 l helmelk -
300 g sukker -
5 stk. eggeplomme -
1 ss vaniljesukker -
1 ss kakaopulver -
2 ss vann -
0,5 l sprit (60 %)
Slik gjør du
- Kok opp melk og sukker, og rør til sukkeret er løst opp. Visp sammen eggeplommer og vaniljesukker i en bolle. Slå forsiktig den kokende varme melken over eggeblandingen og rør godt til det tykner litt.
- Rør ut kakao i litt varmt vann til det er klumpefritt, og hell det i eggeblandingen. Sil blandingen og avkjøl.
- Bland i sprit og rør godt. Bruk en trakt og fyll likøren på rengjorte flasker.
Oppbevar kakaolikøren kaldt, da er den holdbar minst 1 måned i kjøleskap. Den kan imidlertid skille seg i ulike lag når den står lenge. Snu derfor flasken på hodet et par ganger før servering.