Kalvebrissel med kapersvinaigrette

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Kalvebrissel er en spennende delikatesse som kan være vanskelig å få tak i. Men er du så heldig at du kommer over brissel, så kan du glede deg til en smaksopplevelse! Fritert kalvebrissel med en frisk kapersvinaigrette kan imponere den mest kresne gourmet. 

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. kalvebrissel
  • 1 dl hvetemel

Tempurarøre:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,5 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg

Til fritering:

  • 1 l frityrolje

Kapersvinaigrette:

  • 1 stk. rødløk
  • 4 ss bladpersille
  • 2 ss kapers
  • 1 ss sitronsaft eller eplecidereddik
  • 4 ss olivenolje

Slik gjør du

Server den friterte kalvebrisselen med kapersvinaigrette og litt finrevet sitronskall.

bar