Krydret kalkunfilet
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Helstekt kalkunfilet er genialt når man skal lage mat til mange. Den milde kjøttsmaken i kalkunfilet tåler godt å bli utfordret med ulike krydder. Fennikel- og korianderfrø løfter kalkunkjøttet til nye høyder. Du kan med fordel gni kjøttet inn med krydderblandingen flere timer før det skal stekes, slik at smakene får utvikle seg godt.
Ingredienser
4 porsjoner
-
1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g -
2 ss smør eller olje til steking -
8 stk. stor potet
Krydderblanding:
-
1 ts fennikelfrø -
1 ts blandet hel pepper -
1 ts korianderfrø -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Rødkålkompott:
-
0,5 stk. rødkål -
1 stk. eple -
saft og skall av
1 stk. appelsin -
2 ss ripsgelé
Rødvinsaus:
-
3 dl rødvin -
5 dl kjøttbuljong (utblandet) -
2 ts solbærgelé evt. solbærsaft el. -marmelade -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss smør
Brokkolipuré:
-
500 g brokkoli i små buketter -
250 g frosne erter -
2 ss smør -
3 ss crème fraîche orginal, 35 % -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Server kalkunfilet i pene skiver på stekt potet, brokkoli/ertepuré, rødkålkompott, stekt sopp, løk og rødvinsaus.
Tips: Rødkålkompotten kan gjeren lages ferdig dagen i forveien.