Krydret kalkunfilet

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Helstekt kalkunfilet er genialt når man skal lage mat til mange. Den milde kjøttsmaken i kalkunfilet tåler godt å bli utfordret med ulike krydder. Fennikel- og korianderfrø løfter kalkunkjøttet til nye høyder. Du kan med fordel gni kjøttet inn med krydderblandingen flere timer før det skal stekes, slik at smakene får utvikle seg godt.  

Ingredienser

4  porsjoner
  • 1 stk. kalkunfilet, ca. 750 g
  • 2 ss smør eller olje til steking
  • 8 stk. stor potet

Krydderblanding:

  • 1 ts fennikelfrø
  • 1 ts blandet hel pepper
  • 1 ts korianderfrø
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Rødkålkompott:

  • 0,5 stk. rødkål
  • 1 stk. eple
  • saft og skall av 1 stk. appelsin
  • 2 ss ripsgelé

Rødvinsaus:

  • 3 dl rødvin
  • 5 dl kjøttbuljong (utblandet)
  • 2 ts solbærgelé evt. solbærsaft el. -marmelade
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper
  • 2 ss smør

Brokkolipuré:

  • 500 g brokkoli i små buketter
  • 250 g frosne erter
  • 2 ss smør
  • 3 ss crème fraîche orginal, 35 %
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts kvernet pepper

Slik gjør du

Server kalkunfilet i pene skiver på stekt potet, brokkoli/ertepuré, rødkålkompott, stekt sopp, løk og rødvinsaus.

 

Tips: Rødkålkompotten kan gjeren lages ferdig dagen i forveien.