Lammesadel med bønnegryte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Skal du trå til med en imponerende gjestemiddag, er helstekt lammesadel et ypperlig valg. Sammen med en herlig greskinspirert bønnegryte er dette smakfull gjestemat av ypperste sort.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. lammesadel à ca 1.5 kg
  • 100 g smør
  • 4 båter finhakket hvitløk
  • 4 kvister frisk timian
  • 3 kvister frisk rosmarin
  • 0,5 stk. appelsin

Bønnegryte:

  • 200 g hvite bønner (tørre)
  • 2 stk. rødløk i skiver
  • 6 stk. tomat i skiver
  • 3 båter grovhakkede hvitløk
  • 3 stk. laurbærblad
  • 4 kvister frisk rosmarin eller 2 ts tørket
  • 1 dl olivenolje
  • 1 dl hvitvin eller eplejuice
  • 3 dl kyllingbuljong (utblandet)
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Slik gjør du


Server lammesadelen med den varme bønnegryta og press gjerne litt appelsinsaft over kjøttet ved servering.