Lammesadel med bønnegryte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Skal du trå til med en imponerende gjestemiddag, er helstekt lammesadel et ypperlig valg. Sammen med en herlig greskinspirert bønnegryte er dette smakfull gjestemat av ypperste sort.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. lammesadel à ca 1.5 kg -
100 g smør -
4 båter finhakket hvitløk -
4 kvister frisk timian -
3 kvister frisk rosmarin -
0,5 stk. appelsin
Bønnegryte:
-
200 g hvite bønner (tørre) -
2 stk. rødløk i skiver -
6 stk. tomat i skiver -
3 båter grovhakkede hvitløk -
3 stk. laurbærblad -
4 kvister frisk rosmarin eller 2 ts tørket -
1 dl olivenolje -
1 dl hvitvin eller eplejuice -
3 dl kyllingbuljong (utblandet) -
2 ts salt -
1 ts kvernet pepper
Slik gjør du
Server lammesadelen med den varme bønnegryta og press gjerne litt appelsinsaft over kjøttet ved servering.