Maki med laks
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Maki er en sushirull som kuttes i mindre biter - en favoritt hos både nye og erfarne sushispisere! Denne er fylt med laksefilet, kremost, syltet rødløk og agurk, men her er mulighetene mange.
Ingredienser
porsjoner
Sushiris:
-
1 dl riseddik -
4 ss sukker -
2 ts salt -
500 g sushiris -
750 g vann
Fyll:
-
400 g laksefilet uten skinn og bein -
1 stk. agurk -
8 stk. nori ark -
125 g kremost naturell -
200 g syltet rødløk
Til servering:
-
1 dl soyasaus -
100 g syltet ingefær -
4 ts wasabi -
4 ss finsnittet vårløk
Slik gjør du
Strø over finsnittet vårløk, og server gjerne med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.
Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!