Maki med laks

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maki er en sushirull som kuttes i mindre biter - en favoritt hos både nye og erfarne sushispisere! Denne er fylt med laksefilet, kremost, syltet rødløk og agurk, men her er mulighetene mange. 

Ingredienser

porsjoner

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fyll:

  • 400 g laksefilet uten skinn og bein
  • 1 stk. agurk
  • 8 stk. nori ark
  • 125 g kremost naturell
  • 200 g syltet rødløk

Til servering:

  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi
  • 4 ss finsnittet vårløk

Slik gjør du

Strø over finsnittet vårløk, og server gjerne med syltet ingefær, wasabi og soyasaus. 

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

bar