Maki tempura scampi

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Maki tempura scampi er en crispy, god og spennende sushivariant, laget med fritert scampi og avokado. Server gjerne med spicy chilimajones, eller tradisjonelt tilbehør som syltet ingefær, soyasaus og wasabi.

Ingredienser

porsjoner

Sushiris:

  • 1 dl riseddik
  • 4 ss sukker
  • 2 ts salt
  • 500 g sushiris
  • 750 g vann

Fritert scampi:

  • 90 g hvetemel
  • 60 g maisenna
  • 3 ts bakepulver
  • 0,25 ts salt
  • 1,5 dl vann
  • 0,5 dl kremfløte
  • 1 stk. egg
  • 400 g scampi
  • 0,5 l frityrolje

Fyll og topping:

  • 2 stk. avokado
  • 2 stk. vårløk
  • 8 stk. nori ark
  • 1 dl soyasaus
  • 100 g syltet ingefær
  • 4 ts wasabi

Slik gjør du

Server maki tempura scampi med syltet ingefær, wasabi og soyasaus.

Lyst til å bli sushi-ekspert før neste sosiale sammenkomst? Vi har laget en sushi ordbok, med de mest kjente begrepene i sushi-universet!

bar