Minestronesuppe med bønner og parmesan

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Lyst på noe italiensk? Vi anbefaler en herlig minestronesuppe med gode grønnsaker, bønner og parmesan.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 stk. løk
  • 2 båter hvitløk
  • 2 stk. gulrot
  • 2 stilker stilkselleri (stangselleri)
  • 150 g , pancetta eller salsiccia (italiensk pølse) bacon i terninger
  • 1 dl tørr hvitvin (kan erstattes med buljong)
  • 6 dl grønnsakbuljong (utblandet)
  • 1 boks hermetiske tomater , gjerne cherrytomater (á 400 g)
  • 2 stk. laurbærblad
  • 1 ts tørket oregano , eventuelt frisk finhakket oregano
  • 0,5 ts tørket basilikum , eventuelt frisk finhakket basilikum
  • 1 boks hermetiske limabønner (butter beans)
  • 150 g kokt pasta (sløyfer, makaroni eller andre små pasta)

Topping:

  • 2 ss friske urter (persille, basilikum e.l.) til pynt
  • 2 ss revet parmesan eller annen vellagret ost

Slik gjør du

Server gjerne også et godt stykke brød til.