Nyretapp med brent kål og asiatisk saus

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Nyretapp er et av de kjøttstykkene som slakteren helst vil ha for seg selv, fordi det er så mørt og smakfullt. Derfor kales det også slakterbiff. I denne oppskriften serveres nyretapp stekt til perfeksjon med brent kål, neperose og en nydelig asiatisk saus med frisk rabarbra. Denne retten er laget av Runa Kvendseth, kandidat til tittelen Årets Kokk 2023.

Ingredienser

4  porsjoner
  • 600 g nyretapp
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 ss smør
  • 0,5 stk. vårløk , det grønne
  • 0,25 boks karse

Syltet neperose

  • 2 stk. nepe
  • 2 ts salt
  • 2 dl vann
  • 2 ss hvitvinseddik

Spisskålsalat:

  • 1 stk. spisskål
  • 2 ss nøytral olje
  • 2 stk. portobellosopp
  • 2 ss smør
  • 2 stk. vårløk

Asiatisk saus

  • 1 dl vann
  • 1 dl soyasaus
  • 0,5 dl østerssaus (oyster sauce)
  • 20 g frisk ingefær
  • 1 stk. rød chili
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. portobellosopp
  • 1 ss smør
  • 50 g rabarbra

Slik gjør du

bar