Ovnsbakt ribbe med grønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Hvis man velger å spise ribbe før eller etter selveste julaften, kan det kanskje være fristende å rocke opp ribba med litt spennende nye smaker. Her har vi tatt en spansk en og serverer ribba med saftige grønnsaker og potetmos med hvitløk.
Ingredienser
porsjoner
-
2 kg ribbe -
3 ts salt -
2 ts pepper -
2 dl vann -
1 stk. lime , saft og skall -
4 stk. gulrot i biter -
1 stk. sellerirot i biter -
6 stk. sjalottløk i båter -
3 båter hakket hvitløk -
1 glass hermetisk grillet paprika (av 290 g)
Potetmos:
-
10 stk. potet -
2 ss smør -
0,5 dl kremfløte eller matfløte -
2 båter hvitløk -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Server den ovnsbakte ribba med grønnsakene og potetmos med hvitløk. Ha gjerne også en god grov sennep på bordet.