Ovnsbakt ribbe med grønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Hvis man velger å spise ribbe før eller etter selveste julaften, kan det kanskje være fristende å rocke opp ribba med litt spennende nye smaker. Her har vi tatt en spansk en og serverer ribba med saftige grønnsaker og potetmos med hvitløk.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 kg ribbe
  • 3 ts salt
  • 2 ts pepper
  • 2 dl vann
  • 1 stk. lime , saft og skall
  • 4 stk. gulrot i biter
  • 1 stk. sellerirot i biter
  • 6 stk. sjalottløk i båter
  • 3 båter hakket hvitløk
  • 1 glass hermetisk grillet paprika (av 290 g)

Potetmos:

  • 10 stk. potet
  • 2 ss smør
  • 0,5 dl kremfløte eller matfløte
  • 2 båter hvitløk
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts pepper

Slik gjør du


Server den ovnsbakte ribba med grønnsakene og potetmos med hvitløk. Ha gjerne også en god grov sennep på bordet.

bar