Rabarbra- og kokosdessert
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Den sure, men gode rabarbraen har lange tradisjoner her i landet, og kan brukes på mange forskjellige måter. Dette er en god, gammel dessert som er vel verd å trekke frem fra glemselen. Kombinasjonen av kokos og rabarbra gir en deilig smak av sommer.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g rabarbra -
2 dl sukker -
2,5 ss potetmel -
2 stk. egg -
1 dl melis -
4 ss smeltet smør -
4 dl kokosmasse
Slik gjør du
- Vask, skrell og kutt opp rabarbraen i 1/2 cm biter. Legg dem utover i en stor ildfast form eller i porsjonsformer. Bland sukker og potetmel, dryss det over rabarbraen.
- Pisk egg og melis til eggedosis. Bland smeltet smør og kokos. Hell kokosblandingen over i eggedosisen og rør forsiktig. Hell det over rabarbraen.
- Stek desserten ved 200 °C, på midterste rille, ca. 15-20 minutter til toppen er gyllen.
Server gjerne kokosdesserten lun med vaniljeis eller pisket krem.
Denne desserten kan gjerne lages i en grill med lokk. Tiden vil variere noe med temperaturen på grillen, så prøv deg litt frem.