Red velvet cake til jul
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Den klassiske kaken fra USA som er like god som den er vakker! Har du lyst til å imponere med en ildrød kake til jul? Pynt med sjokoladekuler, bær og kvaster av timian og la jula synke inn.
Ingredienser
12 porsjoner
-
150 g smør -
3 dl sukker -
2 stk. egg -
5 dl hvetemel -
1 ss kakaopulver -
2 ts vaniljesukker -
1 ts bakepulver -
1 ts natron -
2,5 dl kulturmelk -
1,5 ts kraftig rød konditorfarge -
2 ss melk
Smørkrem:
-
200 g smør -
200 g kremost naturell -
500 g melis -
skall og saft av
0,5 stk. sitron
Pynt:
-
100 g rips -
10 stk. rosa sjokoladekuler -
4 kvister frisk timian
Slik gjør du
- Forvarm ovnen til 180 °C . Smør og mel en kakeform på ca. 22 cm i diameter.
- Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit.
- Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg.
- Ha i hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron, kulturmelk og konditorfarge. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet.
- Ha røren i kakeformen og stek i ovnen i ca. 1 time. Test med en kakenål for å se om den kommer ut ren.
- La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk på begge bunnene.
- Lag smørkrem. Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen har blitt luftig og kremete.
- Smør på smørkremen i midten av kaken og så på toppen og siden av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg.
- Pynt med rips, sjokoladekuler og timiankviser før servering.
Ta vare på kakebunnen du skjærer bort - dette kan brukes som pynt på smørkremen!