Red velvet cake til jul

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Den klassiske kaken fra USA som er like god som den er vakker! Har du lyst til å imponere med en ildrød kake til jul? Pynt med sjokoladekuler, bær og kvaster av timian og la jula synke inn.

Ingredienser

12  porsjoner
  • 150 g smør
  • 3 dl sukker
  • 2 stk. egg
  • 5 dl hvetemel
  • 1 ss kakaopulver
  • 2 ts vaniljesukker
  • 1 ts bakepulver
  • 1 ts natron
  • 2,5 dl kulturmelk
  • 1,5 ts kraftig rød konditorfarge
  • 2 ss melk

Smørkrem:

  • 200 g smør
  • 200 g kremost naturell
  • 500 g melis
  • skall og saft av 0,5 stk. sitron

Pynt:

  • 100 g rips
  • 10 stk. rosa sjokoladekuler
  • 4 kvister frisk timian

Slik gjør du

  1. Forvarm ovnen til 180 °C . Smør og mel en kakeform på ca. 22 cm i diameter. 
  2. Ha romtemperert smør og sukker i en kjøkkenmaskin. Pisk til blandingen har blitt luftig og hvit. 
  3. Tilsett ett og ett egg om gangen, pisk godt mellom hvert egg. 
  4. Ha i hvetemel, kakaopulver, vaniljesukker, bakepulver, natron, kulturmelk og konditorfarge. Kjør i kjøkkenmaskinen til blandingen har blitt jevn og godt blandet. 
  5. Ha røren i kakeformen og stek i ovnen i ca. 1 time. Test med en kakenål for å se om den kommer ut ren.
  6. La kaken avkjøles helt før den deles i to. Dynk med melk på begge bunnene. 
  7. Lag smørkrem. Ha romtemperert smør, kremost, melis og sitron i en kjøkkenmaskin og pisk til blandingen har blitt luftig og kremete. 
  8. Smør på smørkremen i midten av kaken og så på toppen og siden av kaken. Kaken kan med fordel settes kjølig frem til servering. Da får smørkremen satt seg. 
  9. Pynt med rips, sjokoladekuler og timiankviser før servering. 

Ta vare på kakebunnen du skjærer bort - dette kan brukes som pynt på smørkremen!