Reinsdyrfilet med stekt sopp og småløk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Med reinsdyrfilet på menyen sikrer du selskapet ditt festmat som smaker fantastisk. Av alle kjøttslag man får tak i er nok reinsdyrkjøtt det med aller mest smak, og i tillegg er det garantert mørt!
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av reinsdyr -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør til steking
Portvinssaus:
-
3 stk. sjalottløk -
1 ts smør -
1 ts brunt sukker -
2 dl portvin -
1 l reinsdyrkraft eller viltkraft -
1,5 ss maisenna -
1,5 ss vann -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper -
2 ss smør
Tilbehør:
-
12 stk. sjalottløk -
400 g frisk sjampinjong -
2 ss smør til steking -
200 g aspargesbønner -
4 stk. persillerot -
1 ss smør til steking -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Slik gjør du
Skjær fileten i fine skiver og anrett med grønnsaker og portvinssaus. Kokte mandelpoteter er ypperlig tilbehør til denne retten.
Kjernetemperatur reinsdyrfilet: Lite stekt: 53-55 °C, Medium: 60 °C, Medium pluss: 65-70 °C, Gjennomstekt: 75 °C.