Reinsdyrmedaljong med grønnsaksragu
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Ytrefilet av reinsdyr er fantastisk mørt og smakfullt, og noe av det mest eksotiske og eksklusive vi kan by på her i landet. Men det behøver ikke være komplisert for det! Her har du en rett som garantert vil gi gjestene dine vann i munnen.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g ytrefilet av reinsdyr -
2 ss smør til steking -
2 kvister frisk rosmarin
Grønnsaksragu:
-
1 stk. rødløk -
2 stk. gulrot -
100 g aromasopp eller sjampinjong -
3 ss smør til steking -
2 ss balsamicoeddik -
1 ss sukker -
1 ss hakket bladpersille -
1 pk babyspinat (á 65 g)
Slik gjør du
- Kutt grønnsaker i fine terninger. Ha grønnsaker og litt smør i en stekepanne og fres grønnsakene til de begynner å få farge. Tilsett balsamico og smak til med salt, pepper og sukker. Hold varmt.
- Del reinsdyrfileten i fire like store biter. Sett dem på høykant og bank dem forsiktig så de blir like store.
- Varm en stekepanne og ha i litt smør. Når det slutter å bruse er det varmt nok til å legge i kjøttet. Brun kjøttstykkene 1-2 minutter på begge sider. Krydre med salt og pepper. Legg gjerne litt frisk rosmarin i pannen under stekingen. Etterstek på lavere varme et par minutter.
- Vend inn frisk spinat og hakket persille i grønnsaksraguen og rør inn resten av smøret, så raguen blir blank og bløt. Fordel grønnsakragu på tallerkener og legg på kjøttet.
Server reinsdyrmedaljongene med grønnsaksragu og en god potetmos.
Det er ikke nødvendig med saus til denne retten fordi grønnsakene er saftige og gode, men vil du likevel ha saus, så passer det godt med en rødvinssaus.
Du kan bruke både reinsdyrfilet (ytrefilet) og flatbiff av rein (reinsdyrplomme) for å lage reinsdyrmedaljonger. Medaljong brukes om biffer med rund eller oval form. Ordet er fransk, og betyr "stor medalje".