Reinsdyrskank med rotgrønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Når vi tenker på reinsdyr så tenker vi på natur, det er eksotisk og rent. La reinsdyrskankene kose seg sammen med høstens rotgrønnsaker, kraft og urter.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. reinsdyrskank -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper -
2 ss smør -
4 stk. gulrot -
4 stk. persillerot -
2 stk. pastinakk -
20 stk. stjerneløk (delikatesseløk) -
1 l reinsdyrkraft eller oksekraft -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
6 stk. einebær
Slik gjør du
- Gni reinsdyrskankene godt inn med salt og pepper og brun dem i smør i en romslig jerngryte.
- Skrell og kutt gulrot, persillerot og pastinakk i grove biter. Skrell småløk, og behold gjerne disse hele.
- Legg grønnsakene i gryten sammen med kjøttet og slå over kraften. Tilsett salt, pepper og knuste einerbær.
- Kok opp og la det koke i noen minutter. Legg på lokk og sett gryten inn på et stekebrett i forvarmet ovn på 160 °C i ca. 1 time. Ta av lokket av gryten og sett den inn i ovnen igjen i ca. 1 1/2 time til, til kjøttet er helt mørt og løsner fra beinet.
Server reinsdyrskankene og rotgrønnsaker rykende varmt sammen med kokte poteter eller hasselbackpoteter. Rørte tyttebær eller rognebærgelé smaker nydelig til.