Reinsdyrstek med mangoldsalat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Reinsdyrstek er eksklusivt og mørt - perfekt å servere når du skal ha gjester. Når det er sesong for mangold kan du lage en superlekker salat å servere til, med en syrlig og god sennepsvinaigrette.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g reinsdyrstek -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør eller margarin til bruning
Sennepsvinaigrette:
-
2 ss grov dijonsennep -
2 ts sukker -
6 ss hvitvinseddik -
2 båter revet hvitløk -
1 dl smaksnøytral nøytral olje
Mangoldsalat:
-
12 blader mangold -
1 pk sukkererter (á 150 g) -
1 stk. rødløk -
2 stilker frisk dill , eventuelt med noen krondillblomster
Slik gjør du
- Surr reinsdyrsteken med hyssing dersom du ikke har kjøpt den i et nett. Gni inn steken med krydder.
- Brun steken på alle sider i en varm panne med smør eller margarin, slik at den får en fin stekeskorpe. Ha gjerne noen hvitløksbåter og timian i pannen mot slutten av bruningen for litt ekstra smak.
- Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av steken.
- Legg steken i en ildfast form og sett den i stekeovnen på 125°C. Steketiden er ca. 2 timer, avhengig av stekens tykkelse. Når steketermometeret viser ca. 60 °C har steken en rosa snittflate, ved ca. 75°C er den grå. La steken hvile i 15-20 minutter før du skjærer i den. Les gjerne mer om hvordan steke reinsdyrstek.
- Bland sammen ingrediensene til vinaigretten i en bolle, smak til med salt og pepper, og la den stå og trekke smak mens du forbereder resten.
- Skyll og rens mangoldbladene. Tørk dem godt. Anrett på et stort fat.
- Del sukkererter i to på langs, rødløk i tynne skiver og legg det pent over mangoldbladene. Pynt med litt dill - og eventuelt krondillblomster.
- Skjær steken i tynne skiver og anrett den på fat.
- Drypp litt av dressingen over salaten og server resten ved siden av.
Server godt brød eller kokte småpoteter til.