Rødvinsgryte av elg
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Rødvin i gryta gir en nydelig smak på sausen som kler skogens elgkjøtt. Denne gryteretten er grei å lage på forhånd, avkjøle, og ta med seg på tur når en for eksempel skal på hytta.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g grytekjøtt av elg -
50 g bacon i terninger -
1 pose stjerneløk (delikatesseløk) -
100 g frisk sjampinjong -
2 ss margarin til steking -
2 ss hvetemel -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 dl rødvin -
2 dl kjøttbuljong (utblandet) -
1 ts tørket oregano -
1 ts tørket timian
Slik gjør du
- Stek bacon og løk til det er gyllent i ei gryte. Ta det ut.
- Del grytekjøttet opp i terninger, ca. 3 x 3 cm. Bland sammen hvetemel, salt og pepper. Vend kjøttet i melblandingen, og brun det i margarin på god varme.
- Ha bacon og løk tilbake i gryta, hell på rødvin og buljong. Ha på krydder og la gryta trekke i ca. 3 timer.
- Tilsett sjampinjong skåret i skiver, smak eventuelt til med mer salt og pepper. La gryta trekke videre i 5-6 minutter.
Server med kokte poteter.
Du kan også lage denne rødvinsgryten med grytekjøtt av hjort.