Røff reinsdyrtartar
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tartar av mørbrad er inspirert fra Trondheim eller Tråante, der feiringen av 100-årsjubileet av samenes første landsmøte 6. februar 1917 tok plass. Retten er en opplevelse i seg selv, kanskje denne også kan feires om 100 år.
Ingredienser
porsjoner
-
500 g mørbrad av rein -
1 ts salt -
0,5 ts kvernet pepper
-
1 stk. blomkål -
1 stk. rødløk -
1 potte frisk gressløk -
1 glass lite ørretrogn -
4 stk. egg
Slik gjør du
- Legg reinsdyrmørbraden på benken i god tid før du skal spise, så den rekker og temperere seg.
- Gni inn kjøttet med salt og pepper, stek det i en stekepanne på høy varme sammen med olje til mørbraden har fått en fin skorpe på alle sider.
- Legg kjøttet til side på en skjærefjøl og skjær i små terninger. Smak eventuelt til med litt salt og pepper.
- Skjær vekk de ytterste toppene på blomkålen der de minste bukettene sitter. Stek disse på høy temperatur i en stekepanne uten olje, ta dem over i en bolle etter at de har fått en litt svak brent farge.
- Finhakk rødløk og gressløk.
- Fordel kjøttet på tallerkener, sammen med blomkål, rødløk og gressløk. Topp det hele med en eggeplomme.
Eggehviten kan du eventuelt fryse og bruke i en senere anledning som for eksempel til en marengs.
Server gjerne med ristet brød.
Vi har også en superdigg oppskrift på klassisk biff tartar servert med sprø pommes frites og grønn salat ved siden av.