Røkt elg med solbærrømme
- Tid
- Under 20 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Røkt elg med solbærrømme er en lekker liten aperitiff, forrett eller kveldskos. Potetlompe er norsk tradisjonsbakst som fort får et litt mer moderne preg når vi pensler med egg og sprøsteker den. Knasende godt, og spennende smaker sammen med røkt elgkjøtt og solbær.
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. lompe -
1 stk. egg -
1 dl hasselnøtter -
400 g røkt elgkjøtt eller roastbiff av elg
Solbærrømme:
-
2 dl seterrømme -
4 ss solbærsyltetøy
Slik gjør du
1. Del lomper i 6-8 snipper med en skarp kniv. Pensle dem med sammenvispet egg og dryss over hakkede hasselnøtter.
2. Stek snippene på 200 °C i 12-15 minutter til de er sprø og harde. Smak til rømmen med solbærsyltetøy.
3. Legg tynne skiver av røkt elgkjøtt og litt solbærrømme på hver lompesnipp. Pynt gjerne med solbær.
Bruk gjerne røkt hjortekjøtt hvis du har det.