Røsti
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer som tilbehør til de fleste kjøttretter.
Ingredienser
porsjoner
-
10 stk. potet -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss smør til steking -
1 ss hakket bladpersille
Slik gjør du
- Skrell poteter og riv dem grovt med et rivjern.
- Bruk hendene og klem væske ut av potetene. Tørk godt med kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper.
- Stek røsti som en hel kake i en varm stekepanne (ca. 22 diameter) med smør. Snu den ved hjelp av et lokk eller en tallerken.
- Hvelv røstien over på et bakepapirkledd stekebrett og stek videre midt i stekeovn på 200 °C i ca. 10 minutter, til den har fått en gyllen og sprø overflate. Dryss over persille før servering.