Røsti

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Denne tradisjonsrike potetretten fra Sveits passer som tilbehør til de fleste kjøttretter.

Ingredienser

porsjoner
  • 10 stk. potet
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss smør til steking
  • 1 ss hakket bladpersille

Slik gjør du

  1. Skrell poteter og riv dem grovt med et rivjern.
  2. Bruk hendene og klem væske ut av potetene. Tørk godt med kjøkkenpapir. Bland i salt og pepper. 
  3. Stek røsti som en hel kake i en varm stekepanne (ca. 22 diameter) med smør. Snu den ved hjelp av et lokk eller en tallerken. 
  4. Hvelv røstien over på et bakepapirkledd stekebrett og stek videre midt i stekeovn på 200 °C i ca. 10 minutter, til den har fått en gyllen og sprø overflate. Dryss over persille før servering.