Sachertorte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Det var konditoren Franz Saher som kreerte sachertorten allerede i 1832, på oppdrag fra fyrst Klemens von Metternich. Fortsatt er kaken en av de mest kjente kulinariske spesialitetene fra Wien. Dette er nok ikke den originale oppskriften, men en veldig god kopi!
Ingredienser
2 porsjoner
-
250 g smør -
250 g sukker -
6 stk. egg -
150 g kavring -
150 g mandler -
150 g kokesjokolade -
0,5 dl sterk kaffe -
ca.
2 dl aprikossyltetøy -
150 g kokesjokolade -
50 g kokosfett (delfiafett)
Slik gjør du
- Pisk smør og sukker hvitt. Skill eggene og visp inn én og én eggeplomme i blandingen.
- Smelt sjokolade i kaffe over vannbad (i en skål over varmt vann)
- Mal kavring og mandler. Vend vekselvis mandelblanding og sjokolade inn i røren.
- Stivpisk eggehvitene i en helt ren bolle og vend dem forsiktig inn i røren.
- Fordel røren i to former (16 cm i diameter) og stek ved 170 °C i 45-50 minutter. Avkjøl kakene på rist.
- Fordel aprikossyltetøyet over den ene kaken og legg den andre oppå. Smelt sjokolade og kokosfett over vannbad og glaser kaken. La glasuren stivne og pynt med tynne strimler av aprikos eller sjokoladefigurer. Server med vispet krem.