Saftig sjokoladekake uten hvetemel
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En saftig og nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel - perfekt når du vil glede en kakeglad som ikke kan spise gluten.
Ingredienser
16 porsjoner
-
250 g mandler -
250 g mørk kokesjokolade -
250 g rørsukker -
250 g smør eller margarin -
6 stk. egg -
2 ts bakepulver -
1 ss kakaopulver
Slik gjør du
- Brekk kokesjokoladen i biter, og mal den og mandlene fint i en foodprocessor. Sett til side.
- Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.
- Rør inn kakao, bakepulver og mandel- og sjokoladeblandingen. Ha bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og fyll røren i formen.
- Stek kaken på nederste rille i forvarmet ovn på 180 °C på nederste ca. 1 time. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Om det fortsatt er røre igjen på pinnen, så la den få noen minutter til i ovnen.
- Avkjøl kaken på rist i formen. Løsne den langs kanten med en kniv og ha den over på et fat.
- Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre ut på toppen. Pynt gjerne med friske bær.