Saftig sjokoladekake uten hvetemel

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En saftig og nydelig sjokoladekake helt uten hvetemel - perfekt når du vil glede en kakeglad som ikke kan spise gluten. 

Ingredienser

16  porsjoner
  • 250 g mandler
  • 250 g mørk kokesjokolade
  • 250 g rørsukker
  • 250 g smør eller margarin
  • 6 stk. egg
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss kakaopulver

Slik gjør du

  1. Brekk kokesjokoladen i biter, og mal den og mandlene fint i en foodprocessor. Sett til side.
  2. Visp smør og sukker hvitt og luftig. Tilsett ett og ett egg og rør godt mellom hvert egg.
  3. Rør inn kakao, bakepulver og mandel- og sjokoladeblandingen. Ha bakepapir i bunnen av en springform (24 cm) og fyll røren i formen.
  4. Stek kaken på nederste rille i forvarmet ovn på 180 °C på nederste ca. 1 time. Sjekk med en pinne om kaken er ferdig. Om det fortsatt er røre igjen på pinnen, så la den få noen minutter til i ovnen.
  5. Avkjøl kaken på rist i formen. Løsne den langs kanten med en kniv og ha den over på et fat. 
  6. Dryss med melis, eller lag en sjokoladeglasur og bre ut på toppen. Pynt gjerne med friske bær.