Samosa fra Somalia

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Somaliske samosa består av kjøtt med deilige krydderier som spisskummen, garam masala og Hot Madras. For en ekstra sterk opplevelse serveres de med en chilisaus til. Oppskriften gir 25-30 samosa. 

Ingredienser

porsjoner
  • 1,2 kg kjøttdeig
  • 1 ss hel pepper
  • 1 ss spisskummenfrø
  • 2 ss garam masala
  • 2 ss curry pulver (Hot Madras)
  • 1 stk. rødløk
  • 3 båter hvitløk
  • 1 stk. eggehvite , eventuelt en blanding av mel og vann
  • 1 pk filodeig
  • 1 l frityrolje eller annen nøytral olje

Chilidip:

  • 2 dl tamarindvann
  • 0,5 stk. rødløk
  • 1 stk. tomat
  • 4 stk. rød chili (små)
  • 4 stk. grønn chili (små)
  • 6 stilker frisk koriander

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar

Server sprø samosa med chilidip.

Denne oppskriften på somaliske samosas er Suad Abdurahman Hashim sin. Du kan lese mer om hennes historie: Somalisk mat med Suad.

bar