Samosa fra Somalia
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Somaliske samosa består av kjøtt med deilige krydderier som spisskummen, garam masala og Hot Madras. For en ekstra sterk opplevelse serveres de med en chilisaus til. Oppskriften gir 25-30 samosa.
Ingredienser
porsjoner
-
1,2 kg kjøttdeig -
1 ss hel pepper -
1 ss spisskummenfrø -
2 ss garam masala -
2 ss curry pulver (Hot Madras) -
1 stk. rødløk -
3 båter hvitløk -
1 stk. eggehvite , eventuelt en blanding av mel og vann -
1 pk filodeig -
1 l frityrolje eller annen nøytral olje
Chilidip:
-
2 dl tamarindvann -
0,5 stk. rødløk -
1 stk. tomat -
4 stk. rød chili (små) -
4 stk. grønn chili (små) -
6 stilker frisk koriander
Slik gjør du
Server sprø samosa med chilidip.
Denne oppskriften på somaliske samosas er Suad Abdurahman Hashim sin. Du kan lese mer om hennes historie: Somalisk mat med Suad.