Shahi Lam Korma

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Korma er en kremete smakfull curry. Shahi Korma lages ofte med lammekjøtt,og vi har laget vår variant med fårikålkjøtt.

Ingredienser

porsjoner
  • 1 kg fårikålkjøtt
  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss revet frisk ingefær
  • 3 dl crème fraîche orginal, 35 %
  • 30 g mandler
  • 20 g pistasjnøtter
  • 1 dl matfløte
  • 1 ts salt
  • 1 ss garam masala
  • 1 ss gurkemeie
  • 0,25 ts malt muskat
  • 3 ts chilipulver
  • 1 bunt frisk mynte
  • 1 bunt frisk koriander
  • 3 dl vann

Slik gjør du

  1. Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle.
  2. Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Bland dette inn i kjøttet. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet.
  3. Bland inn alle de tørre krydderne i kjøttet, og rør godt. Tilsett creme fraiche og vann.
  4. Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
  5. Hakk mandler og nøtter. Tilsett fløte, mandler og pistasjenøtter og la blandingen koke i 15 minutter.
  6. Hakk urtene, og tilsette dette i gryta. Pynt gjerne med mandler, nøtter og urter. 

Server gjerne med brød eller ris. 

I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.