Shahi Lam Korma
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Korma er en kremete smakfull curry. Shahi Korma lages ofte med lammekjøtt,og vi har laget vår variant med fårikålkjøtt.
Ingredienser
porsjoner
-
1 kg fårikålkjøtt -
2 båter hvitløk -
1 ss revet frisk ingefær -
3 dl crème fraîche orginal, 35 % -
30 g mandler -
20 g pistasjnøtter -
1 dl matfløte -
1 ts salt -
1 ss garam masala -
1 ss gurkemeie -
0,25 ts malt muskat -
3 ts chilipulver -
1 bunt frisk mynte -
1 bunt frisk koriander -
3 dl vann
Slik gjør du
- Skjær kjøttet i mindre biter, og fjern bein. Legg kjøttet i en bolle.
- Skrell og riv hvitløk og ingefær på et rivjern. Bland dette inn i kjøttet. Varm olje i en gryte. Legg kjøttet i gryta. Brun kjøttet.
- Bland inn alle de tørre krydderne i kjøttet, og rør godt. Tilsett creme fraiche og vann.
- Dekk med lokk og kok på lav temperatur i en times tid, til kjøttet er mørt.
- Hakk mandler og nøtter. Tilsett fløte, mandler og pistasjenøtter og la blandingen koke i 15 minutter.
- Hakk urtene, og tilsette dette i gryta. Pynt gjerne med mandler, nøtter og urter.
Server gjerne med brød eller ris.
I denne oppskriften kan du også bruke benfritt grytekjøtt av fårestek.