Sjokoladesufflé
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Sufflé er matkunstens svar på "luftens baron". I løpet av oppholdet i stekeovnen skal tusenvis av mikroskopiske luftbobler vokse, og heve suffleen til nye høyder. Kald luft under steking kan senke suffleen, så hold ovnsdøren lukket! Husk dessuten på, at når man serverer sufflé er det bedre at gjesten venter litt på suffleen enn motsatt...
Ingredienser
4 porsjoner
-
100 g mørk kokesjokolade -
50 g sukker -
4 stk. egg
en liten klype salt
melisdryss
Slik gjør du
- Sett stekeovnen på 200 °C.
- Smør fire små ovnsfaste former, eventuelt én stor form, med litt smør og dryss i litt sukker. Snu og vend på formene, så de blir dekket med et tynt lag sukker.
- Brekk sjokoladen i biter og smelt dem i en bolle, som står i en kjele med kokende varmt vann. Rør i sjokoladen når den er smeltet.
- Knekk eggene og skill plomme og hvite. Rør sammen smeltet sjokolade, sukker og eggeplommer.
- Pisk eggehvitene stive med en klype salt. Bland eggehvitene forsiktig inn i sjokoladeblandingen med en slikkepott.
- Fordel røren i formene og stek suffleene på nederste rille i stekeovnen i 12-15 minutter for små former og 15-20 minutter for stor form.
Sikt over litt melis og server med én gang.