Sjokoladeterte
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En nydelig sjokoladeterte med fløyelsmykt fyll!
Ingredienser
12 porsjoner
Mørdeig:
-
100 g mykt smør -
50 g melis -
150 g hvetemel -
1 stk. egg -
2 ss vann
Sjokoladefyll:
-
2 dl melk -
500 g kokesjokolade -
1 beger crème fraîche orginal, 35 % -
4 ts vaniljesukker -
3 stk. egg
Slik gjør du
- Pass på at smøret er mykt. Bland alle ingrediensene til en deig. Legg deigen kjølig et par timer før bruk.
- Kjevle deigen ut og kle en paiform. Legg bakepapir over deigen og fyll formen med tørkede erter eller riskorn. Stek den i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter. Fjern bakepapiret med ertene/riskornene og fortsett stekingen til paideigen har fått en fin gyllen farge. Avkjøl.
- Kok opp melk, brekk i sjokoladen og la den smelte forsiktig i melken. Rør inn crème fraîche og vaniljesukker.
- Pisk eggene lett sammen. Hell eggene i sjokoladeblandingen i en tynn stråle under kraftig pisking.
- Hell sjokoladeblandingen i det avkjølte paibunnen. Sett paien inn nederst i ovnen på 200 °C. Skru av ovnen med en gang, og la terten ettersteke til fyllet har stivnet, i ca. 1 ½ time. Sett terten kaldt.
Server kaken med krem og frukt etter sesongen.