Sjokoladeterte

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

En nydelig sjokoladeterte med fløyelsmykt fyll! 

Ingredienser

12  porsjoner

Mørdeig:

  • 100 g mykt smør
  • 50 g melis
  • 150 g hvetemel
  • 1 stk. egg
  • 2 ss vann

Sjokoladefyll:

  • 2 dl melk
  • 500 g kokesjokolade
  • 1 beger crème fraîche orginal, 35 %
  • 4 ts vaniljesukker
  • 3 stk. egg

Slik gjør du

  1. Pass på at smøret er mykt. Bland alle ingrediensene til en deig. Legg deigen kjølig et par timer før bruk.
  2. Kjevle deigen ut og kle en paiform. Legg bakepapir over deigen og fyll formen med tørkede erter eller riskorn. Stek den i ovnen på 180 °C i ca. 20 minutter. Fjern bakepapiret med ertene/riskornene og fortsett stekingen til paideigen har fått en fin gyllen farge. Avkjøl.
  3. Kok opp melk, brekk i sjokoladen og la den smelte forsiktig i melken. Rør inn crème fraîche og vaniljesukker.
  4. Pisk eggene lett sammen. Hell eggene i sjokoladeblandingen i en tynn stråle under kraftig pisking.
  5. Hell sjokoladeblandingen i det avkjølte paibunnen. Sett paien inn nederst i ovnen på 200 °C. Skru av ovnen med en gang, og la terten ettersteke til fyllet har stivnet, i ca. 1 ½ time. Sett terten kaldt.

Server kaken med krem og frukt etter sesongen.