Smørbrødkake med varmrøkt laks og avokado
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Server en lekker kake som metter til dine gjester! Smørbrødkake fylt med varmrøkt laks og ostekrem med spinat og avokado – pyntet med friske blomster og herlig grønt, blir den en fryd både for øyet og magen.
Ingredienser
porsjoner
-
1 stk. halvgrovt brød -
0,5 stk. grønn paprika -
1 stk. vårløk -
0,5 stk. agurk
Ostekrem:
-
400 g kremost naturell -
65 g babyspinat -
2 stk. avokado -
saft av
0,25 stk. sitron -
0,5 ts salt -
0,25 ts pepper
Laksefyll:
-
100 g varmrøkt laks -
2 ss seterrømme -
2 ss majones -
0,25 ts salt -
0,25 ts pepper
Pynt:
-
50 g varmrøkt laks -
0,5 stk. agurk -
0,5 stk. vårløk -
1 ss finhakket frisk gressløk -
1 pk ertespirer -
50 g spiselige blomster for eksempel stemor
Slik gjør du
- Skjær av skorper på brødet og del det i fire like tykke skiver på langs. Velger du et brød som er mest mulig rektangulært vil du få mindre å skjære bort. Skorpene kan du for eksempel tørke og knuse til griljermel.
- Bland sammen ostekremen. Kjør philadelphia, spinat og avokado sammen med en stavmikser. Smak til med sitron, salt og pepper.
- Rør sammen laks, rømme og majones til laksekrem i en bolle. Smak til med salt og pepper, eventuelt noen dråper sitron.
- Smør et tynt lag med ostekrem. Kutt grønn paprika i små biter og legg oppå kremen før du legger på et nytt lag brød.
- Smør utover laksekremen i neste lag. Dryss over vårløk i tynne skiver og legg på et nytt lag brød.
- Bre utover et nytt tynt lag med ostekrem, og legg på skiver av agurk før du legger på siste laget med brød.
- Smør resten av ostekremen jevn rundt hele kaken. Pynt kaken med biter av varmrøkt laks, agurk skåret i stimler på langs, vårløk i tynne skiver, ertespirer og spiselige blomster. Dryss over litt finhakket gressløk til slutt.
Server gjerne kaken som en del av et koldtbord, til 17. mai buffeen eller som en lekker lunsjrett når du venter gjester.