Smørbrødkake

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Smörgåstårta er en svensk spesialitet. Kjempefin servering til gjester en sommerkveld, gjerne med et glass hvitvin ved siden av.

Ingredienser

porsjoner
  • 2 stk. formloff
  • 1 dl melk til dynking
  • 1 pk majones
  • 3 dl lettrømme

Fyll med egg:

  • 6 stk. hardkokte egg
  • 0,5 stk. tomat i biter
  • 1 stk. vårløk finsnittet
  • 1 stk. hel sylteagurk
  • 1 ts sennep

Fyll med tunfisk:

  • 2 bokser hermetisk tunfisk i olje
  • 0,5 stk. rødløk , evt. vanlig løk
  • 1 dl kremfløte

Pynt:

  • 2 dl kremfløte
  • 2 bunt frisk dill , evt. persille
  • 5 stk. egg
  • 1 stk. sitron
  • ca. 200 g reker
  • 1 stk. lime
  • ca. 0,25 boks sort lodderogn

Slik gjør du

  1. Skjær av skorpen på loffen, og del hele brødet i 6 tynne skiver på langs. Dynk med melk.
  2. Rør sammen majones og rømme. Ta av 2/3 til de to fyllene. Den siste 1/3 smøres på alle brødskivene.
  3. Del eggene både på langs og tvers i en eggedeler. Rør dem inn i 1/3 av rømmedressingen sammen med tomat, vårløk og hakket sylteagurk. Smak til med sennep.
  4. Mos tunfisken. Rør inn løk, 1/3 av majones/rømmedressingen og pisket krem til en fin konsistens.
  5. Legg 3 skiver brød tett sammen for hvert lag. Bygg opp kaken slik: Brød, fyll 1, brød, fyll 2, brød, fyll 1, brød.
  6. Dekk hele kaken med et tynt lag pisket kremfløte. Pynt kantene med finhakket grønt. Legg hardkokte egg i skiver og pillede reker på toppen. Pynt med tynne sitron- og limeskiver og sort lodderogn.