Smørbrødkake
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Smörgåstårta er en svensk spesialitet. Kjempefin servering til gjester en sommerkveld, gjerne med et glass hvitvin ved siden av.
Ingredienser
porsjoner
-
2 stk. formloff -
1 dl melk til dynking -
1 pk majones -
3 dl lettrømme
Fyll med egg:
-
6 stk. hardkokte egg -
0,5 stk. tomat i biter -
1 stk. vårløk finsnittet -
1 stk. hel sylteagurk -
1 ts sennep
Fyll med tunfisk:
-
2 bokser hermetisk tunfisk i olje -
0,5 stk. rødløk , evt. vanlig løk -
1 dl kremfløte
Pynt:
-
2 dl kremfløte -
2 bunt frisk dill , evt. persille -
5 stk. egg -
1 stk. sitron -
ca.
200 g reker -
1 stk. lime -
ca.
0,25 boks sort lodderogn
Slik gjør du
- Skjær av skorpen på loffen, og del hele brødet i 6 tynne skiver på langs. Dynk med melk.
- Rør sammen majones og rømme. Ta av 2/3 til de to fyllene. Den siste 1/3 smøres på alle brødskivene.
- Del eggene både på langs og tvers i en eggedeler. Rør dem inn i 1/3 av rømmedressingen sammen med tomat, vårløk og hakket sylteagurk. Smak til med sennep.
- Mos tunfisken. Rør inn løk, 1/3 av majones/rømmedressingen og pisket krem til en fin konsistens.
- Legg 3 skiver brød tett sammen for hvert lag. Bygg opp kaken slik: Brød, fyll 1, brød, fyll 2, brød, fyll 1, brød.
- Dekk hele kaken med et tynt lag pisket kremfløte. Pynt kantene med finhakket grønt. Legg hardkokte egg i skiver og pillede reker på toppen. Pynt med tynne sitron- og limeskiver og sort lodderogn.