Spicy lammespyd
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Spicy lammespyd med herlige smaker av koriander, rosmarin og kajennepepper passer perfekt som en av flere retter på et tapasbord.
Ingredienser
porsjoner
-
400 g flatbiff av lam -
0,5 dl olivenolje -
4 ss frisk koriander -
1 stk. hakket rød chili -
2 ss frisk rosmarin -
1 ts kajennepepper -
1 ts salt -
1 ts pepper
Slik gjør du
- Legg trespydene i vann i ca. 15 minutter hvis du skal legge spydene på grillen. Slik unngår du brente ender på spydene.
- Renskjær og del kjøttet opp i terninger. Ha kjøttet i en bolle.
- Finhakk koriander, chili og rosmarin og bland sammen med kajennepepper og olje. Hell marinaden over kjøttet. Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i en halv time.
- Tre kjøttet på spydene. Grill eller stek lammespydene i noen minutter på hver side. Kjøttet kan godt fortsatt være rosa i midten.
Server gjerne spydene sammen med litt sprø og god salat og en yoghurtdressing ved siden av.