Spicy lammespyd

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Spicy lammespyd med herlige smaker av koriander, rosmarin og kajennepepper passer perfekt som en av flere retter på et tapasbord.

Ingredienser

porsjoner
  • 400 g flatbiff av lam
  • 0,5 dl olivenolje
  • 4 ss frisk koriander
  • 1 stk. hakket rød chili
  • 2 ss frisk rosmarin
  • 1 ts kajennepepper
  • 1 ts salt
  • 1 ts pepper

Slik gjør du

  1. Legg trespydene i vann i ca. 15 minutter hvis du skal legge spydene på grillen. Slik unngår du brente ender på spydene.
  2. Renskjær og del kjøttet opp i terninger. Ha kjøttet i en bolle.
  3. Finhakk koriander, chili og rosmarin og bland sammen med kajennepepper og olje. Hell marinaden over kjøttet. Dekk til bollen, og la den stå i kjøleskapet i en halv time.
  4. Tre kjøttet på spydene. Grill eller stek lammespydene i noen minutter på hver side. Kjøttet kan godt fortsatt være rosa i midten.

Server gjerne spydene sammen med litt sprø og god salat og en yoghurtdressing ved siden av.