Squashkake med pecannøtter

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Gulrotkake har du sikkert smakt. Men har du prøvd squashkake? Dette er en saftig og god formkake som også er enkel å bake.

Ingredienser

16  porsjoner
  • 300 g grønn squash
  • 4 stk. egg
  • 125 g sukker
  • 4 ss solsikkeolje
  • 50 g hakkede pecannøtter eller valnøtter
  • 175 g hvetemel
  • 100 g fin sammalt hvete
  • 2 ts bakepulver
  • 1 ss malt kanel
  • 0,5 dl melk

Ostekrem:

  • 200 g kremost naturell
  • 200 g melis
  • 1 ts vaniljesukker

pecannøtter og strimler av limeskall til pynt

Slik gjør du

  1. Klem ut så mye vann av squashen som mulig. Bland den med sammenvispede egg, sukker, olje og nøtter. Sikt alt det tørre og bland det inn i resten.
  2. Hell røren i en smurt springform (24 cm) med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 1 time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn trepinne. Avkjøl kaken på rist.
  3. Lag ostekrem ved å bland sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smør kremen på den avkjølte kaken og pynt med valnøtter og limeskall.