Squashkake med pecannøtter
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Gulrotkake har du sikkert smakt. Men har du prøvd squashkake? Dette er en saftig og god formkake som også er enkel å bake.
Ingredienser
16 porsjoner
-
300 g grønn squash -
4 stk. egg -
125 g sukker -
4 ss solsikkeolje -
50 g hakkede pecannøtter eller valnøtter -
175 g hvetemel -
100 g fin sammalt hvete -
2 ts bakepulver -
1 ss malt kanel -
0,5 dl melk
Ostekrem:
-
200 g kremost naturell -
200 g melis -
1 ts vaniljesukker
pecannøtter og strimler av limeskall til pynt
Slik gjør du
- Klem ut så mye vann av squashen som mulig. Bland den med sammenvispede egg, sukker, olje og nøtter. Sikt alt det tørre og bland det inn i resten.
- Hell røren i en smurt springform (24 cm) med bakepapir. Stek kaken midt i ovnen ved 175 ºC i ca. 1 time. Sjekk at kaken er ferdig med en tynn trepinne. Avkjøl kaken på rist.
- Lag ostekrem ved å bland sammen kremost, melis og vaniljesukker. Smør kremen på den avkjølte kaken og pynt med valnøtter og limeskall.