Surdeigsbrød med gravlaks

Tid
Under 20 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

Et enkelt lite smørbrød du kan sette på lunsjbordet i julen, eller servere som en forrett. Skal du imponere skikkelig kan du lage både surdeig, gravlaks eller sennepsdressing selv - hvis ikke, går det likså fint å kjøpe.

Ingredienser

porsjoner
  • 4 skiver surdeigsbrød
  • 2 ss smør
  • 1 stk. hjertesalat
  • 8 skiver gravlaks
  • 4 ss sennepsaus
  • 1 stilk frisk dill

Slik gjør du

  1. Ha smør på brødskivene. Del dem i to på skrå.
  2. Legg et par salatblader på hverbrødskive. 
  3. Legg en skive gravlaks på hver brødskive og ha på litt sennepssaus. Pynt med frisk dill.

Server gjerne litt sennepssaus i en skål ved siden av.

Oppskriften er laget i samarbeid med Opplysningskontoret for brød og korn.