Svinekam med appelsin og brokkolini
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Røkt svinekam, bakt i form med appelsin, løk og stjerneanis. Enkel gjestemat som er topp å servere til familien på hytta til gode venner. Server med en god potetmos og brokkolini.
Ingredienser
4 porsjoner
-
ca.
1,5 kg røkt svinekam -
1 ts kvernet pepper -
2 stk. løk -
2 stk. gulrot -
1 stk. appelsin -
6 båter hvitløk -
4 stk. stjerneanis -
4 kvister frisk timian -
0,5 l kokende vann
Potetmos:
-
600 g mandelpotet -
2 dl melk -
2 ss smør
Til servering:
-
400 g brokkoli -
2 ss smør
Slik gjør du
Server svinekammen med potetmos, brokkolini og grønnsakene i formen. En skvis fra appelsinene i formen gjør seg som en enkel «saus». Hvis du ønsker å lage en ekstra god saus ved siden av kan vi anbefale vår appelsin – og honningsaus eller sennepssaus.
God middag!