Svineruller med sennepsdressing
- Tid
- 40–60 min
- Vanskelighetsgrad
- Avansert
Svineruller fylt med dadler, bacon og valnøtter er enkelt å få til og smaker nydelig. Med sennepsdressing med på laget har du en ypperlig juletapasrett som imponerer.
Ingredienser
-
800 g ytrefilet eller flatbiff av svin
SENNEPSDRESSING:
-
2 ss ravigottesaus -
2 ss grov sennep -
2 ss majones -
2 ss seterrømme -
0,5 ts salt -
0,25 ts grovmalt pepper
Fyll:
-
150 g bacon i små terninger -
16 stk. grovhakkede steinfrie dadler -
40 g grovhakkede -
saften av
2 stk. klementin -
1 ss finhakket frisk salvie -
2 båter finhakket hvitløk
Slik gjør du
1. Forvarm stekeovn til 180 °C.
2. Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle til dressingen. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak i ca. 1 time før servering.
3. Skjær svin ytrefilet eller flatbiff i tynne skiver og bank dem lett ut.
4. Fres baconbiter sprøtt i en stekepanne. Ha det over i en bolle sammen med dadler, valnøtter, klementinsaft, finhakket salvie og hvitløk. Bland godt sammen.
5. Fordel fyllet på kjøttskivene, rull dem sammen og fest endene med tannstikker.
6. Stek rullene i en stekepanne med smør til de har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Legg dem over i en ildfast form og stek i stekeovn i ca. 15 minutter. La rullene hvile et par minutter. Ta ut tannstikkere og skjær rullene i skiver.
Server saftige svineruller med den deilige sennepsdressingen.