Svineruller med sennepsdressing

Tid
40–60 min
Vanskelighetsgrad
Avansert

Svineruller fylt med dadler, bacon og valnøtter er enkelt å få til og smaker nydelig. Med sennepsdressing med på laget har du en ypperlig juletapasrett som imponerer.

Ingredienser

porsjoner
  • 800 g ytrefilet eller flatbiff av svin

SENNEPSDRESSING:

  • 2 ss ravigottesaus
  • 2 ss grov sennep
  • 2 ss majones
  • 2 ss seterrømme
  • 0,5 ts salt
  • 0,25 ts grovmalt pepper

Fyll:

  • 150 g bacon i små terninger
  • 16 stk. grovhakkede steinfrie dadler
  • 40 g grovhakkede
  • saften av 2 stk. klementin
  • 1 ss finhakket frisk salvie
  • 2 båter finhakket hvitløk

Slik gjør du

1. Forvarm stekeovn til 180 °C.

2. Bland ravigottesaus, grov sennep, majones og seterrømme i en bolle til dressingen. Smak til med salt og pepper. La sausen trekke smak i ca. 1 time før servering.

3. Skjær svin ytrefilet eller flatbiff i tynne skiver og bank dem lett ut.

4. Fres baconbiter sprøtt i en stekepanne. Ha det over i en bolle sammen med dadler, valnøtter, klementinsaft, finhakket salvie og hvitløk. Bland godt sammen. 

5. Fordel fyllet på kjøttskivene, rull dem sammen og fest endene med tannstikker.

6. Stek rullene i en stekepanne med smør til de har fått en fin gyllen farge rundt det hele. Legg dem over i en ildfast form og stek i stekeovn i ca. 15 minutter. La rullene hvile et par minutter. Ta ut tannstikkere og skjær rullene i skiver.

Server saftige svineruller med den deilige sennepsdressingen.