Syltet kålrot
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Har du fått smaken på syltet rødløk? Da må du prøve ut denne varianten: syltet kålrot! Like enkelt å lage og fantastisk på smak! Bruk den som topping på pizza, som tilbehør til middagen eller sett den frem som en norsk variant av syltet ingefær til sushifesten.
Ingredienser
-
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eddik, 7 % -
2 cm revet frisk ingefær -
200 g kålrot
Slik gjør du
Du kan gjerne la kålroten stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare den syltede kålroten lenge, kan du ha kålroten over på rene, steriliserte glass og helle på varm lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Kålroten er holdbar minst to uker i kjøleskap.
Varier formen! Gå for størrre strimler, eller en finkutta variant.
Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side! Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.