Syltet rødløk
- Tid
- 20–40 min
- Vanskelighetsgrad
- Enkel
Syltet rødløk smaker nydelig som tilbehør til både kjøtt- og fiskeretter, på smørbrød og i salater, og er et must for den som vil ha et fristende og lekkert tilbehør til sommerens pølser.
Ingredienser
-
2 stk. rødløk i skiver
Syltelake:
-
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eplecidereddik -
0,25 ts hel pepper
Slik gjør du
Løken blir best om den får stå og utvikle smak en stund. Skal du oppbevare løken lenge, kan du fylle den på rene glass og helle på lake til det dekker. Skru på lokk og oppbevar kaldt. Løken er holdbar minst to uker i kjøleskap.
Lyst til å smaksette laken med annet enn svart pepper? Her har du noen gode forslag:
Chili i biter eller tynne skiver
Sitronskall, dill og pepper
Hvitløk, laurbærblad og pepper
Korianderfrø og skiver av ingefær
Stjerneanis med pepper eller nellik
Limeskall og rosépepper
... og du, har du lyst til å lage noe skikkelig gøy med syltelaken du får til overs i glasset? Lag syltet rødløk kaviar (skikkelig posh pølsetopping) med enkel molekylær gastronomi.