Syltet vannmelonskall

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Syltet vannmelonskall er en matredder-delikatesse! Søtt og deilig med aromaer av varme krydder som kanel, stjerneanis og nellik. Perfekt som tilbehør til hjemmelaget is eller som et spennende garnityr til et lekkert ostefat eller et bugnede charcuteriebrett.

Ingredienser

1  porsjoner

Gir ca. 400 g ferdig syltet skall

  • skall fra 1 stk. vannmelon
  • 3 dl vann
  • 3 dl eplecidereddik
  • 3 dl sukker
  • 1 ss salt
  • 2 stk. hel kanel
  • 3 stk. stjerneanis
  • 4 hel nellik
  • 1 stk. laurbærblad

Slik gjør du

bar

De syltede vannmelonskallene holder seg fint i kjøleskapet i minst 4-5 uker. Og hvis du vil, kan du godt eksperimentere med andre smakstilsetninger i laken, for eksempel korianderfrø, hel svart pepper, chiliflak eller frisk chili, vanilje eller kardemomme.