THAI MOO SATAY - svinesatay med peanøttsaus og salat
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Svinekjøtt er mye brukt i thailandsk matlaging, og det milde, magre svinekjøttet smaker nydelig sammen med kraftige og spennende smakene i det thailandske kjøkkenet. Får du først smaken for dette er del lett å bli hekta!
Ingredienser
porsjoner
Marinade:
-
300 g renskåret svinekjøtt fra flatbiff eller filet -
2 ss rød curry paste -
2 ss soyaolje -
2 dl kokosmelk -
1 ts salt -
1 ss sukker
Peanøttsaus:
-
1 ss rød curry paste -
2 dl kokosmelk -
1 ss sukker - gjerne palmesukker -
2 ss grovt peanøttsmør -
1 ss hakkede peanøtter -
1 ss tamarindsaus eller litt limesaft
Salatdressing:
-
0,5 dl riseddik -
ca.
1 dl sukker -
1 ts salt
Salat:
-
1 stk. agurk i tynne staver -
2 stk. rød chili i lange skiver -
3 ss frisk koriander -
2 stk. sjalottløk i tynne skiver -
0,5 stk. isbergsalat
Slik gjør du
- Bland sammen alle ingrediensene til marinaden og la kjøttet marinere i 2-3 timer. Tre kjøttet på trespyd.
- Lag peanøttsausen ved å koke kokosmelk og curry paste i 10 minutter før du tilsetter sukker og tamarindsaus. Trekk kjelen til side.
- Rør inn peanøttsmør og kok opp og la det småkoke i et par minutter.
- Lag salatdressingen lages ved å helle eddik i en gryte sammen med sukker og salt. Kok i 10-15 minutter til dressingen har en tykk konsistens. Avkjøl dressingen og hell den over salaten ved servering.
- Grill eller stek kjøttet i 1-2 minutter på begge sider i panne med olje.
Server med salat og peanøttsausen.