Timianpoteter

Tid
20–40 min
Vanskelighetsgrad
Enkel

De norske mandelpotetene egner seg godt til å bli servert på litt mer avansert vis enn bare kokt. Med timian i kokevannet, spekeskinke og en kvikk tur innom stekepannen, har du en lekker liten tapasrett.

Ingredienser

porsjoner
  • 12 stk. mandelpotet eller andre små gourmetpoteter
  • 12 skiver spekeskinke
  • 0,5 potte frisk timian
  • 2 ss smør

Slik gjør du

  1. Velg små, jevnstore poteter.
  2. Kok potetene møre med 6-7 kvister timian i vannet. Hell av kokevannet og la potetene dampe seg tørre. Dette kan godt gjøres i god tid før servering.
  3. Legg noen timiankvister på hver potet og rull en skive spekeskinke rundt. Fest med en tannpirker. 
  4. Varm en stekepanne og smelt smøret. Legg i potetene når det bruser godt og brun dem raskt på alle sider. Skinken skal bare få en lett gyllen farge.
Du kan godt bruke bacon istedenfor skinke. Da trenger potetene lenger steketid.

Vi har flere gode tips til småretter du kan servere til sommertapasen.