Tournedos med honningglaserte rotgrønnsaker

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Tournedos - en av de aller møreste delene av indrefileten. Ofte surret inn i bacon før steking, som gir ekstra mye smak og saftighet i kjøttet. Med søte, honningglaserte rotgrønnsaker, saltbakte småpoteter og rødvinssaus, har du er skikkelig digg biffmiddag foran deg!

Ingredienser

porsjoner
  • 4 stk. tournedos, biff av indrefilet storfe
  • 4 skiver bacon
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper
  • 1 ss nøytral olje
  • 1 ss smør

Rødvinssaus:

  • 1 stk. sjalottløk
  • 1 ss nøytral olje
  • 2,5 dl rødvin
  • 2,5 dl oksekraft
  • 50 g usaltet smør
  • 0,25 ts salt
  • 0,25 ts kvernet pepper

Saltbakte småpoteter:

  • 500 g småpoteter
  • 2 dl grovt salt til steking

Honningglaserte rotgrønnsaker:

  • 4 stk. gulrot
  • 250 g sjalottløk
  • 2 stk. gulbete
  • 2 ss smør
  • 2 kvister frisk rosmarin
  • 2 ss honning

Slik gjør du

Server tournedos med saltbakte poteter, honningglaserte rotgrønnsaker. Drypp over rødvinssaus, og topp det hele med friske urter!

bar