Tournedos med honningglaserte rotgrønnsaker
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Tournedos - en av de aller møreste delene av indrefileten. Ofte surret inn i bacon før steking, som gir ekstra mye smak og saftighet i kjøttet. Med søte, honningglaserte rotgrønnsaker, saltbakte småpoteter og rødvinssaus, har du er skikkelig digg biffmiddag foran deg!
Ingredienser
porsjoner
-
4 stk. tournedos, biff av indrefilet storfe -
4 skiver bacon -
1 ss nøytral olje -
1 ts salt -
1 ts kvernet pepper -
1 ss nøytral olje -
1 ss smør
Rødvinssaus:
-
1 stk. sjalottløk -
1 ss nøytral olje -
2,5 dl rødvin -
2,5 dl oksekraft -
50 g usaltet smør -
0,25 ts salt -
0,25 ts kvernet pepper
Saltbakte småpoteter:
-
500 g småpoteter -
2 dl grovt salt til steking
Honningglaserte rotgrønnsaker:
-
4 stk. gulrot -
250 g sjalottløk -
2 stk. gulbete -
2 ss smør -
2 kvister frisk rosmarin -
2 ss honning
Slik gjør du
Server tournedos med saltbakte poteter, honningglaserte rotgrønnsaker. Drypp over rødvinssaus, og topp det hele med friske urter!