Bakt potet med langtidskokt høyrygg

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Du får den på gatekjøkken, hjemme hos mamma og på gourmetrestauranter: bakt potet er og blir en favoritt. Her har du luksusvarianten med høyrygg som langtidskoker til det blir skikkelig mørt og godt. Topp med litt ekstra rømme, vårløk og sprø tortillachips. Dette blir next level!

Ingredienser

porsjoner
  • ca. 300 g benfri høyrygg av storfekjøtt
  • 0,5 stk. løk
  • 1 båt hvitløk
  • 1 ss smør eller nøytral olje til steking
  • 1 ss tomatpuré
  • 0,5 ts chilipulver
  • 0,5 ts malt spisskummen
  • 1 boks hakkede tomater
  • 1 dl kjøttkraft eller buljong (vann + terning)
  • 1 boks chilibønner
  • ca. 15 g mørk kokesjokolade
  • ca. 0,5 ts brunt sukker

Bakepotet:

  • 4 stk. bakepotet
  • 4 ss nøytral olje
  • 2 ts salt
  • 1 ts kvernet pepper

Topping:

  • 2 ss smør
  • 4 ss revet ost
  • 4 ss lettrømme
  • 4 stk. vårløk
  • 0,5 potte frisk koriander
  • 100 g tortillachips

Slik gjør du

bar
bar
bar
bar
bar
bar
bar

Lurer du på hva annet godt du kan lage av sesongens deilige råvarer? Sjekk ut vår sesong-side!  Der finner du alltid våre håndplukkede favoritter med smaken av sesongen vi er i, sånn at det skal være litt lettere for deg å nyte de norske råvarene når de er på sitt beste, året rundt<3.

bar