Bakt rabarbra med marengslokk
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
En av barndommens enkle gleder var en stilk rabarbra og et eggeglass med sukker. Så surt! Så søtt! Og så godt! Denne desserten er en hyllest til rabarbra og enkle gleder.
Ingredienser
porsjoner
-
800 g rabarbra -
150 g sukker -
2 ts vaniljesukker -
1,5 ss maisenna -
5 stk. eggehvite -
finrevet skall av
1 stk. sitron -
400 g sukker -
1 ss melis
Slik gjør du
Server rabarbradesserten varm eller lun, gjerne med is, pisket krem eller iskald yoghurt naturell.
Eggeplommene kan du bruke i en god hjemmelaget eggekrem eller vaniljesaus, eller hva med å lage hjemmelaget is?
Buk resten av sitronen til å sette smak på vannet: Skjær vekk det meste av det hvite på sitronen, kutt den i biter og ha den i en mugge kaldt vann. Tilsett noen mynteblader og sett i kjøleskapet, så har du forfriskende smaksatt vann.