BBQ-burger med coleslaw
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Dette er sommerens burger, med frisk coleslaw, syltet rødløk og søt BBQ-saus. Alt tilbehøret kan du lage klart i forkant, sånn at du har grillmiddagen klar på null tid. Perfekt å ha med i parken, eller om du skal diske opp til gjester.
Ingredienser
porsjoner
-
300 g kjøttdeig -
0,5 ts salt -
0,5 kvernet pepper -
2 ss smør -
30 g cheddar ost -
2 stk. hamburgerbrød
Syltet rødløk:
-
2 stk. rødløk -
1,5 dl vann -
1 dl sukker -
0,5 dl eplecidereddik -
0,25 ts hel pepper
Enkel BBQ-saus:
-
500 g ketchup -
250 g brunt sukker -
1 dl sterk kaffe -
1 ss tabasco
Coleslaw:
-
4 ss majones -
2 dl kefir -
2 dl lettrømme -
0,5 ts karri -
0,5 stk. nykål, sommerkål -
2 stk. gulrot -
1 stk. syrlig eple -
2 ss finhakket bladpersille
Slik gjør du
Syltet rødløk, coleslaw og bbq-saus kan med fordel preppes i forkant. Lag en stor porsjon av hver, og ha klart tilbehør til flere grillmiddager.
Legg coleslaw på burgerbrød, og deretter burger, syltet rødløk og BBQ-saus.