BBQ-pizza

Tid
Over 60 min
Vanskelighetsgrad
Middels

Pizza går aldri av moten og pizzastein er i vinden som aldri før. Her har vi laget en pizzavariant på pizzastein hvor vi har byttet ut den tradisjonelle tomatsausen med BBQ-saus. Mozzarella, cherrytomater, grillet svinebiff og frisk basilikum gjør denne pizzaen supergod.

Pizza går aldri av moten og pizzastein er i vinden som aldri før. Her har vi laget en pizzavariant på pizzastein hvor vi har byttet ut den tradisjonelle tomatsausen med BBQ-saus. Mozzarella, cherrytomater, grillet svinebiff og frisk basilikum gjør denne pizzaen supergod.

Ingredienser

porsjoner

Pizzadeig:

  • 25 g gjær
  • 3 dl vann
  • 0,5 dl olivenolje
  • 800 g ekstra finmalt pizzamel
  • 1 ts salt

Rømmedressing:

  • 2 båter hvitløk
  • 1 ss frisk timian
  • 0,5 beger lettrømme
  • 0,5 ts salt

Fyll:

  • 600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet)
  • 1 ts salt
  • 0,5 ts pepper
  • 2 ss nøytral olje
  • ca. 1,5 dl bbq-saus
  • 16 stk. cherrytomat
  • 2 stk. mozzarella
  • 0,25 potte frisk basilikum

Slik gjør du

Topp pizzaen med friske basilikum blader, og server med med rømmedressing.

bar