BBQ-pizza
- Tid
- Over 60 min
- Vanskelighetsgrad
- Middels
Pizza går aldri av moten og pizzastein er i vinden som aldri før. Her har vi laget en pizzavariant på pizzastein hvor vi har byttet ut den tradisjonelle tomatsausen med BBQ-saus. Mozzarella, cherrytomater, grillet svinebiff og frisk basilikum gjør denne pizzaen supergod.
Ingredienser
porsjoner
Pizzadeig:
-
25 g gjær -
3 dl vann -
0,5 dl olivenolje -
800 g ekstra finmalt pizzamel -
1 ts salt
Rømmedressing:
-
2 båter hvitløk -
1 ss frisk timian -
0,5 beger lettrømme -
0,5 ts salt
Fyll:
-
600 g ytrefilet av svin i skiver (svinefilet) -
1 ts salt -
0,5 ts pepper -
2 ss nøytral olje -
ca.
1,5 dl bbq-saus -
16 stk. cherrytomat -
2 stk. mozzarella -
0,25 potte frisk basilikum
Slik gjør du
Topp pizzaen med friske basilikum blader, og server med med rømmedressing.